Υλικά για κανελόνια με κιμά και μανιτάρια

400 γρ. κανελόνια
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
100 γρ. γκούντα τριμμένο
3 φλιτζ. τσαγιού χυμός τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κλωναράκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για κανελόνια με κιμά και μανιτάρια

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και έπειτα τον κιμά με τα μανιτάρια, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια χυμό τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Αν η σάλτσα στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • Στο ταψί ρίχνουμε ½ φλιτζάνι χυμό τομάτας και μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό τομάτας.
  • Πασπαλίζουμε με το γκούντα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.