Υλικά για κέικ Halloween

200 γρ. αγελαδινό βούτυρο και λίγο για να αλείψουμε τη φόρμα
80 ml χυμό πορτοκάλι
1 φλ. μέλι
4 αυγά
2 φλ. πουρές ψημένης κολοκύθας
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο για τη φόρμα
200 γρ αλεύρι ολικής
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. baking powder
1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια

Συνταγή για κέικ Halloween

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπολ και με το σύρμα ανακατετε με το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, την κολοκύθα και τη βανίλια.
  • Σ’ένα άλλο ανακατεύετε τα στερεά και στη συνέχεια τα ανακατεύετε με τα υγρά πολύ καλά με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέτετε τα καρύδια.
  • Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, βάζουμε τη ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα.
  • Ψήνετε για περίπου 60’ μέχρι το κέικ μας να περάσει το τεστ με το μαχαίρι.
  • Για να το κάνετε πιο παιχνιδιάρικο στα καταστήματα κυκλοφορούν διάφορα στολίδια για το Halloween που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.