Υλικά για κριτσίνια με σοκολάτα και κανέλα

1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας 500 γραμμαρίων
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι μικροσκοπικό σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
170 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη
Θρυμματισμένο καρύδια για διακόσμηση, προαιρετικά

Συνταγή για κριτσίνια με σοκολάτα και κανέλα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Καλύψτε ένα ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλας.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με το αλεύρι.
  • Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας μέχρι να είναι περίπου μέχρι να έχει ½ εκατοστό πάχος και 20 εκ ύψος.
  • Κόψτε το φύλλο στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχετε δύο μεγάλα ορθογώνια.
  • Απλώστε το βούτυρο με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  • Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με την κανέλα, και πασπαλίζουμε τη βουτυρωμένη ζύμη.
  • Πασπαλίστε με τα κομματάκια σοκολάτας ομοιόμορφα.
  • Βουρτσίστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό.
  • Προσεκτικά απλώστε τη ζύμη πάνω από τη ζύμη σοκολάτας.
  • Στη συνέχεια πιέστε κατά μήκος των άκρων της ζύμη και μετά πατικώνετε ελαφρά με τον πλάστη για να κολλήσουν και οι δύο ζύμης μαζί.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσα ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε 24 λεπτές λωρίδες.
  • Απαλά στρίψτε τα λωρίδες αρκετές φορές και τοποθετήστε πάνω στο ταψί.
  • Βουρτσίστε τις λωρίδες σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό, και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τέλος αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.