Κριτσίνια με σοκολάτα και κανέλα
Τα κριτσίνια με σοκολάτα και κανέλα είναι ένα εύκολο σνακ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι
Υλικά για κριτσίνια με σοκολάτα και κανέλα
1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας 500 γραμμαρίων3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι μικροσκοπικό σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
170 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη
Θρυμματισμένο καρύδια για διακόσμηση, προαιρετικά
Συνταγή για κριτσίνια με σοκολάτα και κανέλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Καλύψτε ένα ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλας.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με το αλεύρι.
- Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας μέχρι να είναι περίπου μέχρι να έχει ½ εκατοστό πάχος και 20 εκ ύψος.
- Κόψτε το φύλλο στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχετε δύο μεγάλα ορθογώνια.
- Απλώστε το βούτυρο με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με την κανέλα, και πασπαλίζουμε τη βουτυρωμένη ζύμη.
- Πασπαλίστε με τα κομματάκια σοκολάτας ομοιόμορφα.
- Βουρτσίστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό.
- Προσεκτικά απλώστε τη ζύμη πάνω από τη ζύμη σοκολάτας.
- Στη συνέχεια πιέστε κατά μήκος των άκρων της ζύμη και μετά πατικώνετε ελαφρά με τον πλάστη για να κολλήσουν και οι δύο ζύμης μαζί.
- Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσα ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε 24 λεπτές λωρίδες.
- Απαλά στρίψτε τα λωρίδες αρκετές φορές και τοποθετήστε πάνω στο ταψί.
- Βουρτσίστε τις λωρίδες σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό, και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τέλος αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.