Πορτοκαλένιο κέικ με γιαούρτι και τρούφα σοκολάτας
Με επικάλυψη σοκολάτας
Ένα υπέροχο πορτοκαλένιο κέικ με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και γιαούρτι
Υλικά για πορτοκαλένιο κέικ
- 4 αυγά
- 400 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml. γάλα
- 200 ml. σπορέλαιο
- 250 ml. χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 10 γρ. μπέικιν
- 100 γρ. τρούφα
Για την επικάλυψη
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 50 ml. γάλα
- Νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα
Συνταγή για πορτοκαλένιο κέικ με γιαούρτι και τρούφα σοκολάτας
- Πρώτο βήμα είναι να πάρουμε ένα μπολ και να χτυπήσουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τον χυμό και δουλεύουμε.
- Αρωματίζουμε στη συνέχεια με το ξύσμα και τις βανίλιες.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν να γίνει ζύμη.
- Ρίχνουμε κατόπιν την τρούφα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Εν συνεχεία, απλώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό με ένα ξυλάκι.
- Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Επικάλυψη
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
- Τέλος, περιχύνουμε την χλιαρή σοκολάτα πάνω από το γλυκό και διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.