Υλικά για μαραθοπιτάκια

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλιτζάνια μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρεσκος δυόσμος
  • 1 πακέτο σφολιατάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Συνταγή για μαραθοπιτάκια

  • Ρίχνετε το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά.
  • Εν συνεχεία, προσθέτετε τον μάραθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπερι, και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Βγάζετε τα σφολιατάκια από τησ συσκευασία τους και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν.
  • Παίρνετε τα σφολιατάκια και στο κάθε ένα βάζετε μια κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο της σφολιάτας, διπλώνετε τη ζύμη και πιέζετε τις άκρες να κλείσουν.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σφολιατάκια και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσει.
  • Σε ένα μεγάλο φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις κάψει καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάζετε τα μαραθοπιτάκια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το επιπλέον ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.