Υλικά για εύκολη μηλόπιτα

  • Μήλα κόκκινα 5-6 τεμ μέτρια
  • Αυγά 4 τεμ
  • Μαργαρίνη 90 γρ.
  • Ζάχαρη 250 γρ
  • Φαρίνα 140 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Βανίλιες 3 τεμ σε σκόνη
  • Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα

Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους.
  • Βάζουμε την μαργαρίνη και την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε σε μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά.
  • Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες , συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος βάζουμε μέσα τα μήλα.
  • Ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για κέικ ή σε τσέρκι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει.
  • Είναι έτοιμη για σερβίρισμα ενώ προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.