
Σπαγγέτι με μελιτζάνα και πεκορίνο
Εύκολη συνταγή
Μια λαχταριστή μακαρονάδα με μελιτζάνα και πεκορίνο για όλες τις ώρες
Μέσα σε 20 λεπτά μπορείτε να έχετε έτοιμη στο πιάτο σας αυτήν την υπέροχη μακαρονάδα με μελιτζάνα και πεκορίνο. Θα χρειαστείτε ζωμό λαχανικών, βασιλικό και φυσικά μελιτζάνες και πεκορίνο που απογειώνει τη γεύση. Είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά για σπαγγέτι με μελιτζάνα και πεκορίνο
- 400 γρ. Σπαγγέτι
- 400 γρ. μελιτζάνα
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 50 γρ. κρεμμύδι κόκκινο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ζωμό λαχανικών
- 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για σπαγγέτι με μελιτζάνα και πεκορίνο
- Ξεφλουδίζουμε τμηματικά τις μελιτζάνες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
- Όση ώρα βράζουν τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την μελιτζάνα μέχρι να μελώσουν όλα τα υλικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα σπαγγέτι μαζί με λίγο από το νερό στο όποιο έβραζαν, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και σερβίρουμε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.