
Σουβλάκια κοτομπέικον: Πώς θα πετύχετε το τέλειο ψήσιμο στον φούρνο
Μια λιχουδιά που θα σας τρελάνει
Όλα τα μυστικά για να δημιουργήσετε πεντανόστιμα σουβλάκια κοτομπέικον
Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας λαχταριστά σουβλάκια κοτομπέικον και δεν θέλετε να τα παραγγείλετε από έξω, τότε αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Θ Ακολουθείστε όλα τα βήματα και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε ετοιμάσει ένα υπέροχο γεύμα.
Για το σερβίρισμα
Υλικά για σουβλάκια κοτομπέικον
- 350 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
- 8 φέτες μπέικον
- 110 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- Γιαούρτι, στραγγιστό
- Ρόκα
Συνταγή για σουβλάκια κοτομπέικον
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
- Στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε μία φέτα μπέικον.
- Στο κάτω μέρος, προσθέτουμε ένα κυβάκι κοτόπουλο, λίγο τυρί κρέμα, μερικές φέτες λιαστής ντομάτας και ρολάρουμε, ώστε να κλείσει καλά το κοτομπέικον.
- Μεταφέρουμε τα ρολάκια κοτομπέικον σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, προσέχωντας το δίπλωμα να είναι από πάνω.
- Μπήγουμε σε κάθε τεμάχιο μία οδοντογλυφίδα, ώστε να μην ανοίξει και τα γυρίζουμε, ώστε το δίπλωμα να είναι από κάτω.
- Στάζουμε πάνω τους λίγο λάδι
- Ψήνουμε τα κοτομπέικον για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σερβίρουμε τα κοτομπέικον με γιαούρτι και ρόκα.