Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας λαχταριστά σουβλάκια κοτομπέικον και δεν θέλετε να τα παραγγείλετε από έξω, τότε αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Θ Ακολουθείστε όλα τα βήματα και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε ετοιμάσει ένα υπέροχο γεύμα.

Υλικά για σουβλάκια κοτομπέικον

  • 350 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
  • 8 φέτες μπέικον
  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο


Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι, στραγγιστό
  • Ρόκα

Συνταγή για σουβλάκια κοτομπέικον


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
  • Στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε μία φέτα μπέικον.
  • Στο κάτω μέρος, προσθέτουμε ένα κυβάκι κοτόπουλο, λίγο τυρί κρέμα, μερικές φέτες λιαστής ντομάτας και ρολάρουμε, ώστε να κλείσει καλά το κοτομπέικον.
  • Μεταφέρουμε τα ρολάκια κοτομπέικον σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, προσέχωντας το δίπλωμα να είναι από πάνω.
  • Μπήγουμε σε κάθε τεμάχιο μία οδοντογλυφίδα, ώστε να μην ανοίξει και τα γυρίζουμε, ώστε το δίπλωμα να είναι από κάτω.
  • Στάζουμε πάνω τους λίγο λάδι
  • Ψήνουμε τα κοτομπέικον για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σερβίρουμε τα κοτομπέικον με γιαούρτι και ρόκα.