
Καλοκαιρινό κριθαρότο με γαρίδες
Καλοκαιρινό έδεσμα
Λαχταριστή συνταγή για ένα υπέροχο καλοκαιρινό κριθαρότο με γαρίδες και λευκό κρασί
Το καλοκαιρινό κριθαρότο με γαρίδες είναι ένα υπέροχο πιάτο για όσους θέλουν ένα φαγητό που θα μυρίζει καλοκαίρι. Θα το λατρέψουν όλοι στο τραπέζι και θα τους «ταξιδέψει» με την πρώτη μπουκιά στο αγαπημένο τους ελληνικό νησί.
500 γρ. κριθαράκι
800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (με την ουρά τους)
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1000 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
50 ml λευκό κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
1500ml ζεστό ζωμό λαχανικών
1 ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
10 εκπυρηνωμένες ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Συνταγή για
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3’, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε ζωμό σταδιακά κάθε φορά που το κριθαρότο αρχίζει να στεγνώνει, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Όταν κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει προσθέτουμε τις γαρίδες, όσο από το ζωμό μας έχει μείνει, το θυμάρι και μαγειρεύουμε 5’ ακόμη.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κριθαρότο με φρέσκο θυμάρι και επιπλέον φέτα.
Υλικά για καλοκαιρινό κριθαρότο με γαρίδες
500 γρ. κριθαράκι
800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (με την ουρά τους)
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1000 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
50 ml λευκό κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
1500ml ζεστό ζωμό λαχανικών
1 ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
10 εκπυρηνωμένες ελιές Καλαμών, κομμένες στη μέση
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Συνταγή για
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3’, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε ζωμό σταδιακά κάθε φορά που το κριθαρότο αρχίζει να στεγνώνει, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Όταν κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει προσθέτουμε τις γαρίδες, όσο από το ζωμό μας έχει μείνει, το θυμάρι και μαγειρεύουμε 5’ ακόμη.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κριθαρότο με φρέσκο θυμάρι και επιπλέον φέτα.