Το απίθανο, ζεστό ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου
Χειμωνιάτικο έδεσμα
Πως θα φτιάξετε πολύ εύκολα το απίθανο, ζεστό ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου
                            Βήμα προς βήμα η συνταγή για να δημιουργήσετε με τα χεράκια σας και πολύ εύκολα το απίθανο, ζεστό ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου. Θα χρειαστείτε ζάχαρη κρυσταλλική, ρύζι, κανελίτσα και μερικά μυστικά που μας δίνει ο Στέλιος Παρλιάρος.
 
 
 
                    Υλικά για το ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου
- 1.400 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 - 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 - 50 γρ. βούτυρο
 - 100-120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
 - 1 λοβό βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση
 - 1 ξυλάκι κανέλας
 - ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
 - ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
 - κανέλα, σκόνη, για το σερβίρισμα
 
Συνταγή για το ρυζόγαλο του Στέλιου Παρλιάρου
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ρύζι, τη βανίλια, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή.
 - Τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 30΄-35΄ έως ότου το ρύζι χυλώσει.
 - Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό βανίλιας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ.
 - Το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό πασπαλίζοντας με κανέλα.