Τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα
Εύκολη συνταγή
Μια πολύ λαχταριστή και νόστιμη συνταγή για τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα
                            Όταν η αλμυρή φέτα συναντάει το μέλι, τότε η γεύση απογειώνεται στα ύψη. Σε αυτές τις τηγανίτες το αλμυρό συναντάει το γυκό δημιουργώντας θαυμάσιες τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα, που μπορείτε να απολαύσετε στο πρωϊνό σας ή κάποια άλλη στιγμή της ημέρας.
 
 
                    Υλικά για τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - λίγο αλάτι
 - 30 ml ελαιόλαδο
 - 50 ml ρακή
 - 400 γρ. φέτα, τριμμένη
 - ελαφρύ ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
 - θυμαρίσιο μέλι, για το σερβίρισμα
 
Συνταγή για τηγανίτες με μέλι και ρακή, γεμιστές με φέτα
- Αρχικά ανακατεύουμε, στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρακή.
 - Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά 120 ml χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
 - Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
 - Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
 - Τη χωρίζουμε σε 8-9 κομμάτια βάρους περίπου 50 γρ. το καθένα.
 - Ανοίγουμε το καθένα με πλάστη σε φύλλο λεπτό με διάμετρο περίπου 20 εκ.
 - Βάζουμε στο κέντρο 1-2 κουτ. σούπας φέτα και φέρνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα πάνω, φτιάχνοντας ένα πουγκί, εγλωβίζοντας τη φέτα.
 - Πιέζουμε το πουγκί με τις παλάμες μας, φτιάχνοντας ξανά ένα σχετικά λεπτό φύλλο.
 - Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
 - Βάζουμε μέσα τις τηγανίτες σε δόσεις και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφα χρυσαφένιο χρώμα.
 - Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 - Σερβίρουμε, τις τηγανίτες, ζεστές, περιχυμένες με θυμαρίσιο μέλι.