Φτιάξτε ντόνατς χιονανθρωπάκια!
Δείτε πώς τα κλασικά ντόνατς μπορούν με απλές και εύκολες κινήσεις να μεταμορφωθούν σε πανέμορφα χιονανθρωπάκια!
Υλικά:
για τα ντόνατς:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. γιαούρτι
2 μεγάλα αβγά
3 κ.σ. λάδι
για τη διακόσμηση:
ζάχαρη άχνη
πολύχρωμα καραμελάκια τύπου Smarties ή ζελεδάκια
Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνω τη ζύμη για τα ντόνατς. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι, να διαλυθούν τα γρομπαλάκια. Στον κάδο του μίξερ ή με το σύρμα χτυπάω τα αβγά ένα-ένα με το λάδι και το γιαούρτι. Ρίχνω τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο κι ανακατεύω ζωηρά να απορροφηθούν τα υλικά. Δεν το παρακάνω με το ανακάτεμα. Παίρνω τις ειδικές φόρμες για ντόνατς και τις λαδώνω ελαφρώς ή βουτυρώνω. Ακόμη και αν έχω αντικολλητικές, προτιμώ να τις περάσω με λίγο λάδι, διότι τα ντόνατς κολλάνε στις θήκες. Γεμίζω τις φόρμες μέχρι τη μέση με το μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10′-12′. Τα ντόνατς μου έχουν ψηθεί όταν πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και, όταν τα πατάω, το σχήμα τους επανέρχεται. Τα αφήνω να κρυώσουν.
Το επόμενο στάδιο είναι η διαμόρφωση των ντόνατς σε χιονανθρωπάκια. Τα βουτάω ένα ένα σε ζάχαρη άχνη, παίρνω από ένα καλαμάκι για σουβλάκια και περνάω τρία ντόνατς. Στο τέλος τα διακοσμώ με τα καραμελάκια.