Πεντανόστιμο γλυκό με ανθότυρο, μέλι και κανέλλα
Φτιάξτε το για τις ημέρες των Χριστουγέννων
Υλικά:
350γρ φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
μέλι και κανέλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη να μην μείνουν σβωλάκια. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τελευταίο το αλέυρι με το μπέικιν. Ψήνουμε σε φορμάκια των μάφφινς βουτυρωμένα και αλευρωμένα, στους 170-180 βαθμούς, 25' λεπτά. Θα φουσκώσουν λίγο γι' αυτό δεν τα γεμίζουμε ως πάνω. Μόλις βγούν από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 10' - 15' λεπτά και ξεφορμάρουμε. Βγαίνουν όμορφα και στρογγιλά σαν κεκάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα.
Όσο είναι ζεστά, η μυζήθρα μπορεί να έχει λίγο έντονη μυρωδιά, αλλά φεύγει μόλις κρυώσουν.