Από τις πιο "κοινές" σαλάτες αφού το μόνο "ασυνήθιστο" υλικό είναι το ρόδι. Είναι όμως κι αυτό που κάνει τη διαφορά. 

Υλικά

 1 σακουλάκι σπανάκι και 1 ματσάκι ρόκα

10 τοματίνια

Παρμεζάνα

Σπόροι από ένα ρόδι

 Για τη σως:

 Ξύδι μπαλσάμικο

Ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι μουστάρδα

Λίγο αλάτι και πιπέρι

 Οδηγίες

 Αφού πλύνουμε το σπανάκι και τη ρόκα και κόψουμε τα τοματάκια, προσθέτουμε τους σπόρους από το ρόδι. Γεμίζουμε ένα φλυτζάνι μισό με λάδι και μισό με μπαλσάμικο. Προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει παχύρρευστη και περιχύνουμε τη σαλάτα. Τέλος βάζουμε την παρμεζάνα που έχουμε κόψει πρωτύτερα σε φλούδες.