Γαρίδες με καυτερή σάλτσα
Με τσίλι και σκόρδο
Υλικά για τις γαρίδες:
Μέτριες – μεγάλες γαρίδες: 500 γρ, ακαθάριστες
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας
Αποξηραμένο, ψιλοκομμένο τσίλι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Υλικά για τη σάλτσα:
Μαγιονέζα: 1/2 κούπα
Σκόρδο: 1 σκελίδα, καθαρισμένη και τριμμένη
Πάπρικα: 2 κουταλάκια τσαγιού
Τσίλι: 2 κουταλάκια τσαγιού (σκόνη)
Κύμινο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Χυμό λεμόνι: από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζετε τις γαρίδες σε μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο και το τσίλι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν 15 – 20 λεπτά.
Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή περισσότερη ποσότητα από κάποιο συστατικό, την σκεπάζετε και την φυλάτε στο ψυγείο.
Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά την γκριλιέρα ή ένα ανθεκτικό τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες. Τις μαγειρεύετε από την μία πλευρά μέχρι να αλλάξουν χρώμα, 3 λεπτά περίπου. Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και από αυτή, άλλα 3 λεπτά περίπου.
Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε αμέσως μαζί με τη σάλτσα σε ξεχωριστό μπολ.