Υλικά για τις γαρίδες:

Μέτριες – μεγάλες γαρίδες: 500 γρ, ακαθάριστες

Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας

Αποξηραμένο, ψιλοκομμένο τσίλι: 1 κουταλάκι τσαγιού

Υλικά για τη σάλτσα:

Μαγιονέζα: 1/2 κούπα

Σκόρδο: 1 σκελίδα, καθαρισμένη και τριμμένη

Πάπρικα: 2 κουταλάκια τσαγιού

Τσίλι: 2 κουταλάκια τσαγιού (σκόνη)

Κύμινο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Χυμό λεμόνι: από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζετε τις γαρίδες σε μπολ, μαζί με το ελαιόλαδο και το τσίλι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν 15 – 20 λεπτά.

Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι ή περισσότερη ποσότητα από κάποιο συστατικό, την σκεπάζετε και την φυλάτε στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά την γκριλιέρα ή ένα ανθεκτικό τηγάνι. Προσθέτετε τις γαρίδες. Τις μαγειρεύετε από την μία πλευρά μέχρι να αλλάξουν χρώμα, 3 λεπτά περίπου. Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και από αυτή, άλλα 3 λεπτά περίπου.

Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε αμέσως μαζί με τη σάλτσα σε ξεχωριστό μπολ.