ΥΛΙΚΑ

- 3-4 Καλαμάρια βάρους έως 1.300kg.
-500γρ.κοφτο μακαρονάκι (1 πακέτο)
-2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες στον τρίφτη
-1φλυτζανι χυμό ντομάτας
-1κ.γ.τοματοπελτε
-2 φύλλα δάφνης
-1φλυτζανι ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια.

Τα κόβετε σε ροδέλες, και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά καλά.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτετε και σοτάρετε και τα καλαμάρια. Όταν σοταρίσουν ρίχνετε στην κατσαρόλα και το χυμό της ντομάτας, τον πελτέ, το αλατοπίπερο τα φύλλα της δάφνης, σκεπάζετε με νερό και σιγοβράζετε τα καλαμάρια για 25'με 30'λεπτα.

Προσθετετε τότε και το κοφτό μακαρονάκι συμπληρώνετε νερό αν χρειάζεται, και αφήνετε να βράσει για 10'λεπτα ακόμα.