Σουπιές με σπανάκι
Ένα πιάτο κόλαση!
Υλικά
1500 gr. σπανάκι
1000 gr. σουπιά
1 κρεμμύδι ξερό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο πράσο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι σέσκουλα
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 φλυτζάνι κρασί
1 μεγάλη ντομάτα
½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε την σουπιά σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το ζεματάμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά.
Βάζουμε το σπανάκι να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ½ φλυτζάνι νερό και τις σουπιές και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν ελαφρά.
Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, τις σουπιές και τα λαχανικά, σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, περίπου 3 λεπτά αρκούν.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και λίγο από το μελάνι, σε περίπτωση που το χρήσιμοποιήσουμε, αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σπανάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με λεμόνι!