Υλικά

Πέστροφες 8
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
Φυτικό βούτυρο 200 γρ
Αμύγδαλα φιλέ 100 γρ
Λεμόνι 1 τον χυμό του
Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πέστροφες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να σουρώσουν.

Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλευρώνουμε. Βάζουμε το μισό βούτυρο στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τις πέστροφες και τις τηγανίζουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο καθώς και τα αμύγδαλα φιλέ για να καβουρδιστούν ελαφριά. Πριν βγάλουμε τις πέστροφες από το τηγάνι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρεται αμέσως.