Τσιζκεικ με 5 υλικά


Τι θα χρειαστούμε

225 γρ. κρέμα γάλακτος
225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζ. χυμός λεμονιού
450 γρ. γάλα εβαπορέ
15 μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
Πώς θα το φτιάξουμε

Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το εβαπορέ γάλα, μέχρι να μαλακώσουν και να σχηματίσουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες - ιδανικά για 12 ώρες πριν το απολαύσουμε.

Σοκολατένιο fudge με λίγες θερμίδες


Τι θα χρειαστούμε

100 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 5)
5 κ.σ. φιστίκια κάσιους
4 κ.σ. σταφίδες
1 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
Πώς θα το φτιάξουμε

Στο μούλτι, χτυπάμε τους χουρμάδες, τα κάσιους και τις σταφίδες μέχρι να κοπούν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μία συμπαγής στρογγυλή μάζα. Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Κατόπιν, πλάθουμε με αυτό μικρές μπαλίτσες ή ακόμα και μακρόστενες μπάρες για ενέργεια.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου


Τι θα χρειαστούμε

25 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση τύπου Oreo, σπασμένα σε μέτρια κομμάτια
60 γρ. φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
460 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, σπιτικό ή εμπορίου
Πώς θα το φτιάξουμε

Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε στο βούτυρο τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα στον πάτο του σκεύους, σε όλο το μήκος του. Με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Την αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή κρέμα. Ρίχνουμε στο μείγμα τυρί κρέμα τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν επικαλύπτουμε με το μείγμα τη βάση μπισκότου στο σκεύος μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε με το σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας. Βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά και σερβίρουμε.