Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γρ
Κορν φλαουρ 40 γρ
Ζάχαρη 200 γρ
Γάλα 220 γρ
Κακάο 80 γρ
Βούτυρο 140 γρ
Κουβερτούρα 100 γρ
Αυγά 2
Βανίλια 1
Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι καφέ
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού


Για το γλάσο

Κουβερτούρα 200 γρ
Κρέμα γάλακτος 200 γρ
Χρωματιστή τρούφα για το στόλισμα
Καραμελάκια μικρά χρωματιστά για το στόλισμα

Οδηγίες

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο ώστε να το βάλουμε για λίγο στο ψυγείο για να μπορούμε να στολίσουμε τα cupcakes.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει. Μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.

Μόλις λιώσει βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , το corn flour , την ζάχαρη, το κακάο , την βανίλια και το baking powder και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το αυγό, το γάλα και το βούτυρο (το οποίο έχουμε ελαφρώς λιώσει) και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια.

Μοιράζουμε το μείγμα μας σε θηκούλες για cupcakes. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 170 βάθμους με αέρα. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν . Ρίχνουμε το γλάσο και στολίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.