Υλικά

600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
320γρ ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
320γρ καφές φίλτρου δυνατός
420γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
150γρ λευκά ή αναποφλοίωτα αμύγδαλα, καβουρδισμένα για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς και ψιλοκομμένα
100γρ μαύρες σταφίδες

Εκτέλεση

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον καφέ και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου 24εκ. που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει προηγουμένως. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Το σχόλιο της μαμάς:

Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή και για να «εκτελέσει» τα χρέη της φανουρόπιτας... αλλά και για να το ευχαριστηθείτε σαν ένα υγιεινό κέικ χωρίς βούτυρο και αυγά. Εγώ έβαλα μισό μισό ελαιόλαδο με σπορέλαιο και σας προτείνω, κάτι που θα κάνω και εγώ την επόμενη φορά που θα την ετοιμάσω, να μην βάλετε καφέ φίλτρου αλλά κάτι σε πιο ...δυνατό, γιατί με το ψήσιμο τα αρώματα του καφέ φίλτρου μάλλον χάνονται. Βάλτε 26εκ ταψάκι γιατί θα χρειαστεί και λίγο ψήσιμο παραπάνω...

Πηγή: www.tasty-day.gr