Υλικά

1,5 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
15 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 κ.σ. ξίδι
1 κύβο ζωμό βοδινού
2 δαφνόφυλλα
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους κύβους. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπο 120 ml) και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη. Χαράζουμε στις 2 άκρες τους τα κρεμμυδάκια.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν. Σβήνουμε με ξίδι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί.

Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 1 κούπα νερό να ζεσταθεί και λιώνουμε τον κύβο ζωμό βοδινού.

Μεταφέρουμε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό όπου έχουμε λιώσει τον κύβο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.

Σιγομαγειρεύουμε για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει (σχεδόν να λιώσει το κρέας) και να δέσει η σάλτσα.