Υλικά

Μπανάνες πολτοποιημένες 250 γρ
Τυρί κρέμα 450 γρ
Ζάχαρη 150 γρ
Λευκή σοκολάτα 100 γρ
Βούτυρο 50 γρ
Φύλλα ζελατίνης 20 γρ
Κουβερτούρα 400 γρ
Κρέμα γάλακτος 250 γρ

Οδηγίες

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν.

Τα βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη ανακατεύοντας καλά να λιώσει. Προσθέτουμε και την ζελατίνη και ανακατεύουμε.

Στο τέλος ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και το τυρί κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ μεγάλο στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα μας στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε σε ατομικές σοκολάτες. Τις βουτάμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει με την διαδικασία μπεν μαρί και τις απλώνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

(Γίνονται εξίσου νόστιμες και με πουρέ από άλλα φρούτα της αρεσκείας μας.)