Υλικά Συνταγής
6 ψωμάκια για burger φρυγανισμένα
1 καρδιά μαρουλιού πλυμένη και στεγνή
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ψημένο ή σοταρισμένο
2 κ.σ κέτσαπ
6 αυγά τηγανητά
6 ξυλάκια burger
800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (1 φορά περασμένο από τη μηχανή αλέσεως)
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
2 κ.σ. Worcestershire (έτοιμη σάλτσα στα σούπερ μάρκετ)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του burger και τα ζυμώνουμε καλά. Φτιάχνουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια για burger. Τα ψήνουμε από 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε.

Μπορούμε να τα ψήσουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα, τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Ανοίγουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια για burger στη μέση. Αλείφουμε με λίγο κέτσαπ, βάζουμε φύλλα μαρουλιού, λεπτές φέτες ντομάτας, ψημένα κρεμμύδια και ζουμερά μπιφτέκια. Τέλος, βάζουμε το τηγανισμένο αυγό.

Καλύπτουμε με το ψωμάκι και καρφώνουμε με ξυλάκι. Για σίγουρη επιτυχία, ζυμώστε τον κιμά, σκεπάστε τον και αφήστε τον στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε – μέχρι και μια νύχτα.

Θα γίνουν φανταστικά!

πηγη argiro.gr