Υλικά

Συκωταριά αρνίσια 1 (ή κατσικίσια μαζί με τα γλυκάδια)
Εντεριά 1
Λεμόνια 3
Ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 3 σκελίδες κοπανισμένο
Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα, τα οποία γυρίζουμε με ένα ξύλο, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με τα λεμόνια και το ξύδι για να ασπρίσουν. Αφού ασπρίσουν, τα πλένουμε πάλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Κόβουμε τη συκωταριά σε μακριές λωρίδες, την τυλίγουμε με τα έντερα και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Μόλις τελειώσουν τα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε και τα τρίβουμε με το σκόρδο και τη ρίγανη.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Θα χρειαστεί να τα γυρίσουμε 2 με 3 φορές.