Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ.
Καλαμποκέλαιο 200 γρ.
Άχνη ζάχαρη 250 γρ.
Λεμόνι 200 γρ. (τον χυμό του)
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Λεμόνι 1 (μόνο το ξύσμα του)
Αμύγδαλα 100 γρ. αλεσμένα


Για το γλάσο

Άχνη ζάχαρη 1 φλυτζάνι
Λεμόνι 5-6 κουταλιές από τον χυμό του

Οδηγίες

Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το λάδι με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ξύσμα, το baking powder, τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού και πάλι ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.

Για το γλάσο, λιώνουμε τη άχνη ζάχαρη με το λεμόνι σε μπεν μαρί και αφού έχει ψηθεί το κέικ μας και το έχουμε αφήσει να κρυώσει το περιχύνουμε.