Υλικά 

1 δόση ζύμη για σου
300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Για τη σοκολατένια κρέμα

3 αυγά
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 βανίλια
120 γρ. γάλα
120 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση


Ξεκινάμε τη διαδικασία για τα εκλέρ, βάζοντας πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πυκνώσει, περίπου 2΄-3΄. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και αφήνουμε για ακόμα 2΄, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να μη μυρίζει πια το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (εκτός φωτιάς) ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε σε μπολ την κρέμα. Κολλάμε στην επιφάνειά της μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη για σου, γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια ζύμης μήκους 4-5 εκ. σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Αφού κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής τη χτυπάμε με σύρμα να αφρατέψει. Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κάνουμε μια τρύπα στο κάτω μέρος του εκλέρ με τη μύτη του μαχαιριού. Γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κρατώντας τη βάση του εκλέρ ανάμεσα στα δάχτυλα, το αναποδογυρίζουμε και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Αμέσως το βγάζουμε και αφού στραγγίσει η σοκολάτα (έχοντάς το κατακόρυφα) το αφήνουμε να καθίσει σε σχάρα.

Extra tips

Για να παγώσουμε την κρέμα στο ψυγείο, πρέπει πρώτα να κρυώσει πολύ καλά, καλυμμένη με μεμβράνη ή λαδόκολλα που θα ακουμπάει πάνω στην επιφάνειά της. Αν δεν είναι τελείως κρύα όταν τη βάλουμε στο ψυγείο, τότε θα σχηματιστούν υδρατμοί και σταγόνες και θα πέσουν μέσα στην κρέμα.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα εκλέρ μία μέρα πριν και τα συντηρήσουμε στο ψυγείο καλυμμένα.

Πηγή: argiro.gr