prhppfdcw9x6zvhszbou
Γεύσεις

Σούπα με μοσχάρι και τραχανά

Νόστιμη και θρεπτική.

Υλικά συνταγής


1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο κομμάτια
100 γραμμάρια φέτα
αλάτι
φρέσκοτριμένο πιπέρι
1 κρεμμύδι καθαρισμένο
1 ντομάτα καθαρισμένη
2 πατάτες
2 φλυτζάνια τραχανάς γλυκός
3 κουταλιές ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καταπληκτική, ανεπανάληπτη και εντελώς πατροπαράδοτη συνταγή για σούπα μοσχάρι με τραχανά που θα σας ανοίξει τον λαιμό και θα σας κάνει να βελάζετε σαν τα αρνιά στα όρη της Αρκαδίας. Πιστέψτε με.

Πλύντε τα κομμάτια του μοσχαριού.

Πάρτε μια χύτρα, βάλτε μέσα το μοσχάρι και νερό ίσα να το καλύψει και με ανοιχτό καπάκι βάλτε στο φουλ το μάτι της κουζίνας να πάρει βράση.

Στο μεταξύ, καθαρίστε τις 2 πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα. Αν θέλετε τη σούπα πιο κόκκινη απλά βάλτε και άλλη ντομάτα. Μην τα κόψετε, ολόκληρα θα μπουν μέσα.

Μόλις πάρει βράση, χύστε το νερό αυτό, προσθέστε όλα τα λαχανικά και βάλτε νέο νερό. Τώρα το νερό να είναι μέχρι να καλύπτει σχεδόν και τα λαχανικά. Προσοχή: μην το παρακάνετε με το νερό.

Ρίξτε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, κλείστε τη χύτρα με το καπάκι και βάλτε τη να βράσει τα υλικά για 30 λεπτά για να γίνουν λουκούμι. Στα 5 λεπτά όμως μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τη φωτιά στο μισό.

Μετά τα 30 λεπτά, είστε σχεδόν έτοιμοι. Βγάζετε τον ατμό από τη χύτρα, ανοίγετε το καπάκι, και αφαιρείτε για λίγο το μοσχάρι.

Ξανά βάζετε τη χύτρα πάνω στο μάτι, μέτρια φωτιά.

Ρίχνετε μέσα τα 2 φλυτζάνια τραχανά, χυμό από μισό καλό λεμόνι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε συνεχώς.

Σε 1-2 λεπτά μόλις πάρει βράση ρίχνετε και το μοσχάρι μέσα και ανακατεύετε με μια πιρούνα ώστε να διαλυθούν σιγά σιγά τα λαχανικά. Εδώ ίσως χρειάζεται ήδη να ρίξετε και 1 φλυτζάνι νερού.

Αφήνετε να βράσει με ανοιχτό καπάκι, για 10 λεπτά, αλλά ανακατεύετε συνέχεια και μόλις δείτε ότι πάει να πήξει προσθέστε από ένα φλυτζάνι νερού. Συνολικά, εγώ χρειάστηκε να προσθέσω 3 φλυτζάνια.

Τέλος, ψιλοκόβετε σε κυβάκια μικρά 100 γραμμάρια φέτα και τα ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε καλά με την πιρούνα να διαλυθούν όλα μαζί.

Οι μερακλήδες μπορείτε αν θέλετε να καπακώσετε τη χύτρα για 5-10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, αρκεί να έχετε το νου σας να έχει υγρά. Αν δεν θέλετε να το διακυνδυνεύσετε αφήστε την ανοιχτή να βράζει τον τραχανά. Συνολικά το βράσιμο του τραχανά δεν παίρνει πάνω από 15 λεπτά...

ΠΗΓΗ: supersyntages.gr