Τα γλυκά τα οποία έχουν και μια δόση αλμύρας είναι εκείνα που διεγείρουν τον ουρανίσκο μας. Μπορεί να τα φάει και να τα απολαύσει ακόμη και κάποιος ο οποίος δεν είναι φαν των γλυκών, μιας και δεν πρόκειται να τον λιγώσουν. Αν λοιπόν ψάχνεις μια τέτοιου είδους νόστιμη και πάνω απ' όλα εύκολη συνταγή για τα Χριστούγεννα ή για οποιαδήποτε γιορτή, έχω να σου προτείνω να φτιάξεις πρέτσελ με φυστικοβούτυρο.

Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη, καθώς όπως καταλαβαίνεις, εσύ θα πρέπει να φτιάξεις μόνο τη γέμιση, μιας και τα πρετσελάκια θα τα βρεις έτοιμα στην αγορά.


Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 κρεμώδες φυστικοβούτυρο (250γρ.)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
200γρ. ζάχαρη άχνη
350γρ. καστανή ζάχαρη
πρέτσελ
σοκολάτα


Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολάκι το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο και ξεκινάμε να τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα. Έπειτα, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Θα πρέπει μετά το χτύπημα να μην είναι κολλώδες το μείγμα, για να μπορούμε να το πλάσουμε για να μπει σαν γέμιση.

Αν δεις ότι εξακολουθεί να κολλάει στα χέρια σου μπορείς να προσθέσεις λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμο να κάνεις μικρά μπαλάκια στα οποία θα βάλεις από ένα πρέτσελ στο επάνω και το κάτω μέρος, σαν να φτιάχνεις μικρά σάντουιτς. Στη συνέχεια, βάλτα στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να σφίξει η γέμιση.

Μετά από αυτό το μισάωρο, βγάλτα από την κατάψυξη και λιώσε τη σοκολάτα που διάλεξες σε μπεν μαρί. Ανακάτεψε την πολύ καλά όσο λιώνει και βάλτη σε ένα μπολάκι για να μπορέσεις να βυθίσεις μέσα της τη μία πλευρά από τα σαντουιτσάκια, ώστε να δημιουργήσεις μια επικάλυψη.

Το επόμενο βήμα είναι να τα βάλεις σε ένα ταψί, αφού καλύψεις την επιφάνεια του με λαδόκολλα, για να κρυώσει η σοκολάτα.

Μέσα σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμα τα γλυκά σου και κανείς δεν θα πιστεύει ότι τα έφτιαξες μόνη σου, τόσο λόγω της εμφάνισης τους όσο και λόγω της μοναδικής τους γεύσης.