Μαριδάκι τηγανιτό για την Καθαρά Δευτέρα
Με θυμάρι και πάπρικα.
Υλικά
Μαριδάκι 1 κιλό
Φαρίνα 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Λεμόνι 1 τεμ. τον χυμό του
Σόδα αναψυκτικό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Θυμάρι ή ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι-πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα λίγο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι-πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο να σταθούν για 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, πάπρικα και ρίχνουμε τη σόδα λίγο -λίγο ανακατεύοντας να γίνει πηχτός χυλός (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω για να είναι πηχτός ο χυλός). Βάζουμε σε τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει, βουτάμε το μαριδάκι λίγο-λίγο μέσα στον χυλό και ξεκινάμε να τηγανίζουμε.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Σερβίρονται ζεστά σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.