Νηστίσιμα κουλουράκια βανίλιας
Με γαρύφαλλο και κόκκινο κρασί
Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
Ξύσμα από ένα λεμόνι
120 γρ. ζάχαρη
1 ΚΓ γαρύφαλλο τριμμένο
1 ΚΓ μπέικιν πάουντερ
1 ΚΓ μπέικιν σόδα
1 βανίλια
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Ζάχαρη άχνη και κακάο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέκιν πάουντερ, την μπέκιν σόδα, το τριμμένο γαρύφαλο, την ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ, λίγο αλεύρι αν μας έχει περισσέψει και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τα κουλουράκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25- 30 λεπτά.
Παίρνουμε τα κουλουράκια και απλώνουμε την μαρμελάδα στο πίσω μέρος τους, ενώνουμε τις πίσω τους μεριές ανά 2 και τα γεμιστά μας κουλουράκια είναι έτοιμα.
Γαρνίρουμε τα κουλουράκια με ζάχαρη άχνη και κακάο