ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό λάχανο
2 κρεμμύδια ξερά (χοντροκομμένα)
3 κρεμμύδια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
1 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο
1 ζωμός λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι από το λάχανο και το χοντροκόβουμε. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τον άνηθο.

Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν μαραθούν ρίχνουμε το λάχανο. Σκεπάζουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ και το ρύζι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνια νερό και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, περίπου 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.