Ψωμάκι με ζάχαρη και κανέλα
wbwzhcivxej6hb1r5ftm
Γεύσεις

Ψωμάκι με ζάχαρη και κανέλα

Μοναδικό σνακ!

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα χλιαρό

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι γλυκού μαγιά ξηρή

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια (περίπου 300 γραμμάρια)

Για τη γέμιση

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά για το ζυμάρι μας κι ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Το ζυμαράκι μας πρέπει να είναι μαλακό κι εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει λίγο για περίπου 30’-40’. Το ξαναζυμώνουμε και το ανοίγαμε με τον πλάστη σε ένα μεγάλο φύλλο. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, δηλαδή ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και πατάμε λίγο με τα χέρια μας να κολλήσει καλά η ζάχαρη. Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και το τοποθετούμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία έχουμε λαδώσει πολύ καλά πρώτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο φούρνο, για 30’-40’ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα