Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα χλιαρό

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλάκι γλυκού μαγιά ξηρή

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια (περίπου 300 γραμμάρια)

Για τη γέμιση

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλιά σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υλικά για το ζυμάρι μας κι ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Το ζυμαράκι μας πρέπει να είναι μαλακό κι εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει λίγο για περίπου 30’-40’. Το ξαναζυμώνουμε και το ανοίγαμε με τον πλάστη σε ένα μεγάλο φύλλο. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, δηλαδή ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και πατάμε λίγο με τα χέρια μας να κολλήσει καλά η ζάχαρη. Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό και το τοποθετούμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία έχουμε λαδώσει πολύ καλά πρώτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο φούρνο, για 30’-40’ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.