Σουβλάκια με πάπρικα
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό ή αρνί κομμένο για σουβλάκια
Για τη μαρινάτα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο,
½ λεμόνι ο χυμός,
1 κουταλάκι καλά γεμάτο πάπρικα,
1 κουταλάκι μουστάρδα,
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και βάζετε μέσα το κρέας. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σημαντικό είναι να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανάβετε τα κάρβουνα και τα αφήνετε 30 λεπτά περίπου να χωνευτούν.
Περνάτε τα κομμάτια του κρέατος στις ανοξείδωτες σμίλες (μεταλλικά σουβλάκια).
Το ψήνετε για 15 λεπτά και σερβίρετε.