Υλικά

100 ml ελαιόλαδο
1 κύβος ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
1-2 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
5 σκελίδες σκόρδο
1-2 κ.σ. μέλι
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή σπαλομπριζόλες
6 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
Λίγα καρότα baby
2 κ σ κέτσαπ
ρίγανη
Δάφνη
πιπέρι
Κουρκουμα
θυμάρι
200 ml ζεστό νερό
Φέτες λεμονιού

Πώς θα το κάνουμε:

Χτυπάμε σε μούλτι όλα τα μυρωδικά μαζί με τη μουστάρδα το μέλι και τις 2 κουταλιές κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι, λάδι, λεμόνι, κύβο λαχανικών.

Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τις μπριζόλες και τις πατάτες και το κρεμμύδι.

Τα τοποθετούμε στο ταψί αφού βάλουμε χαρτί ψησίματος, μαζί με τη σάλτσα και τις πατάτες και από πάνω τις μπριζόλες.

Προσθέτουμε την δάφνη και τις σκελίδες σκόρδου.

Ρίχνουμε το νερό, και λίγα καροτα Baby και φέτες λεμονιού. Σκεπάζουμε με ασημόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 190oC για 1 ώρα.

Αφαιρούμε το ασημόχαρτο, ανακατεύουμε ξανά τις πατάτες και τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1/2 με 1 ώρα μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του και να πάρει χρώμα.

Πηγή άρθρου: tastyday.gr