Υλικά


200 gr μαλακό βούτυρο
0.5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1,5 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
2 μέτρια μήλα golden καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
0.5 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα


ΚΡΕΜΑ

2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
1 φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)


Βήματα

Ενώνω το κορν φλαουρ με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, ρίχνω γάλα, ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πυκνώσει.

Βγάζω από τη φωτιά, προσθέτω βούτυρο και βανίλια, το καλύπτω με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα.

Αφήνω να κρυώσει, χτυπάω με μίξερ να αφρατέψει όταν θα το χρησιμοποιήσω.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνουμε μία φόρμα 22cm δαχτυλίδι και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπάμε ζάχαρη και βούτυρο με μίξερ να αφρατέψει, ρίχνω ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά.

Κοσκινίζω αλεύρι και κορν φλαουρ και τα ρίχνω διπλώνοντας τη ζύμη.

Ρίχνω το μισό μείγμα στη φόρμα, από πάνω ρίχνω την κρέμα, από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα και με σπάτουλα στρώνω απαλά το κείκ να καλύψω την κρέμα.

Στρώνω τα μήλα στην επιφάνεια, με πινέλο βουτυρώνω την επιφάνεια και πασπαλίζω την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνω για 1 ώρα, αφήνω στην φόρμα να κρυώσει καλά.