Τραπέζια Ομαδικών Συζητήσεων με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων
Τραπέζια Ομαδικών Συζητήσεων με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων Δημήτρης Τάκης
Κάστανα με σοκολάτα
wmjcjperrovb1pguve6k
Γεύσεις

Κάστανα με σοκολάτα

Με την πρώτη εμφάνιση του κάστανου, κατευθείαν βουτιά στην σοκολάτα

Υλικά

Κάστανα 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκο βούτυρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Άχνη ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα 175 γρ.
Καλαμποκέλαιο 1 κουτάλι της σούπας

Οδηγίες

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα κάστανα μέχρι να σκεπαστούν (τα οποία έχουμε χαράξει αρκετά στην πλάτη τους) για περίπου 10 λεπτά , ενώ μέσα στο νερό έχουμε προσθέσει και λίγο αλάτι. Μόλις είναι έτοιμα τα καθαρίζουμε καλά και τα αλέθουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί εκτός της κουβερτούρας. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί μαζί με το καλαμποκέλαιο. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, το βουτάμε μέσα στην σοκολάτα που λιώσαμε με την βοήθεια 2 οδοντογλυφίδων (πιάνοντας από δεξιά & αριστερά) και το τοποθετούμε σε ένα ταψί που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

* Αν θέλουμε μπορούμε πριν κρυώσουν να τα στολίσουμε με τρούφα ή αφού κρυώσουν να δημιουργήσουμε με λευκή σοκολάτα λιωμένη, γραμμούλες πάνω τους, τις οποίες θα πρέπει και να αφήσουμε με την σειρά τους να κρυώσουν.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα