Υλικά

Για τις Μαρέγκες ( χρειαζόμαστε ζυγαριά )

Τα ασπράδια από 4 αυτά ( τα ζυγίζουμε )
ακριβώς αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης κρυσταλλικής
ακριβώς αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης άχνης
μια «τσιμπια» αλάτι
– 1 vegenal cream ( φυτική σαντιγύ που βρίσκουμε στον ΑΒ και τον Σκλαβενίτη

– 1 πακέτο κατεψυγμένες φράουλες/ ή κατεψυγμένα ανάμεικτα φρούτα του δάσους

– 1 πακέτο φράουλες φρέσκες

-1 πακέτο μούρα φρέσκα ή rasberries ή cranberries φρέσκα

-1μερικά φύλλα δυόσμο για το στόλισμα

-αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ, στη και για περίπου 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα και μετά στη δυνατή μέχρι να έχουμε μια σφικτή μαρέγκα. Ξεκινάμε να προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαραη, φροντίζοντας να λειώνει και να απορροφάται κάθε φορά πριν προσθέσουμε την επόμενη. Στο τέλος προσθέτουμε και την άχνη σε δόσεις και κοσκινισμένη. Πρέπει να έχουμε μια μαρέγκα που στέκεται σε κορφές και γυαλίζει.

Σε δύο λαδόκολλες σχεδιάζουμε το σχήμα του στεφανιού που θέλουμε και στο μέγεθος που χωράει η πιατέλα μας.

Με κορνέ με ή χωρίς μύτη γεμίζουμε τα σχέδιά μας, με τη μισή ποσότητα μαρέγκας στη μία λαδόκολλα και την άλλη μισή στην άλλη λαδόκολλα ώστε να έχουμε δύο πάτους.

Ψήνουμε στους 110 βαθμούς στο φούρνο μας ( αν έχει αέρα τότε ακόμα καλύτερα ) για μία ώρα και 30 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν. Το ζητούμενο είναι να στεγνώσουν και να μείνουν λευκές και όχι να ψηθούν και να κιτρινίσουν.

Βράζουμε σε κατσαρόλα τα κατεψυγμένα φρούτα με 3-4 κουταλάκια ζάχαρη μέχρι να πήξουν σχετιk;a, για να μην αφήσουν ζουμιά στο γλυκό μας αργότερα. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο στην πιατέλα μας. Αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με γλυκό. Τοποθετούμε από πάνω και τον δεύτερο πάτο. Αλείφουμε πάλι με το υπόλοιπο γλυκό με προσοχή για να μην χαλάσει το σχήμα από τις μαρέγκες. Στολίζουμε το γλυκό μας με τα φρέσκα φρούτα όπως στη φωτό.