Κέντρισε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και των κριτών στον μουσικό διαγωνισμό του ΣΚΑΪ «The Voice» το 2018 από την πρώτη της εμφάνιση, αλλά το φινάλε της ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό, αφού κέρδισε το χειροκρότημα ερμηνεύοντας το αγαπημένο, κλασικό τραγούδι «L’amour est un oiseau rebelle».

Οι τηλεθεατές την ψήφισαν και μια καριέρα μόλις είχε αρχίσει να στήνεται.

Η Λεμονιά Μπέζα είναι ένα κορίτσι που κυνήγησε το όνειρό της. Εξομολογήθηκε στο «Secret» (που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 05/07/2019) στο ένθετο του πολιτισμού της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ την ιστορία της, που ξεκινάει όπως στα παραμύθια.

Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πηλίου και μεγάλωσε εκεί μέχρι τα 17. Αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στον Βόλο, όπου φοίτησε στο 5ο Γενικό Λύκειο. Τα πρώτα της βήματα στη μουσική τα έκανε σε ηλικία 14 ετών στο Ωδείο Έλλης Αδάμ.

Στη συνέχεια, στο Ωδείο Φραντς Λιστ της Άννας Βογιατζή, όπου πήρε το δίπλωμα Μονωδίας. Παρ’ όλες τις σπουδές που έκανε, παράλληλα εργαζόταν σε κατάστημα με είδη σπιτιού στην πόλη του Βόλου. «Ήταν μετά την απόκτηση του διπλώματος που σκέφτηκα να δηλώσω συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό “The Voice 2018”, από όπου αναδείχθηκα νικήτρια», μας λέει.

Πώς όμως ένα κορίτσι του κλασικού ρεπερτορίου κάνει αίτηση για ένα μουσικό ριάλιτι; Τα παρακολουθούσε πριν μπει στο παιχνίδι;

«Έκανα την αίτηση γιατί πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλα τα παιδιά να δείξουν τη δουλειά τους, όπως έγινε και με εμένα. Μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι εκπομπές», εξομολογείται και αποκαλύπτει πως το έπαθλο του μουσικού διαγωνισμού ήταν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο στη Minos EMI Universal και ένα αυτοκίνητο VW T-ROC, το οποίο παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες.

Ο Κωστής Μαραβέγιας, που την είχε στην ομάδα, πίστεψε σε εκείνη και τη βοήθησε, όπως η ίδια εξομολογείται, τόσο μέσα όσο και έξω από το παιχνίδι.

Έτσι κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Minos EMI Universal το πρώτο της τραγούδι, που έχει τίτλο «Ποτέ ξανά μαζί»,σε στίχους και μουσική του Κωστή Μαραβέγια. «Ηταν μια πρόταση του Κωστή Μαραβέγια να διασκευάσουμε το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα.

Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για χωρισμό με μια γλυκιά μελαγχολία», περιγράφει.

«Ο Μαραβέγιας είναι ένας ταλαντούχος, δοτικός, προστατευτικός και γλυκός άνθρωπος. Η σχέση μας ξεκίνησε σε επαγγελματικό επίπεδο και μέσω της συνεργασίας μας αναπτύσσεται μια καλή φιλική σχέση».

Ήταν εκείνος που την «αγκάλιασε» καλλιτεχνικά, εξού και έγιναν ορισμένες συμμετοχές της Μπέζα στις συναυλίες του.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στη μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην Πλατεία Νερού».

Στην ερώτηση πώς φαντάζεται τον εαυτό της 10 χρόνια μετά, απαντά: «Θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει τραγούδια τα οποία
να έχει αγαπήσει ο κόσμος και να τραγουδάω σε κάποια μουσική σκηνή».