Οι top 9 του GNTM θα πρέπει, σε αυτή τη δοκιμασία αποχώρησης, να αποδείξουν ότι στο δρόμο για τον τίτλο του διαγωνισμού μπορούν να κερδίσουν και τους μικρότερους αγώνες μόδας. Η σκυταλοδρομία styling θα αναδείξει μία νικήτρια, η οποία και αποκτά πλεονέκτημα στη φωτογράφιση, που θα πραγματοποιηθεί υπό «εξοχικές» και αντίξοες συνθήκες.

Τα κορίτσια ποζάρουν στον φακό του Άκη Παρασκευόπουλου σε δυναμικές, αθλητικές πόζες. Η έκφραση θα πρέπει να αναδεικνύει το αγωνιστικό πνεύμα του concept, καθώς τα κορίτσια κινούνται έρποντας σε λάσπες ή σκαρφαλώνοντας σε πυραμίδα αναρρίχησης.

Η φωτογράφιση πραγματοποιείται παρουσία του γυμναστή των κοριτσιών, ο οποίος αποφασίζει ποια έχει το καλύτερο αθλητικό πνεύμα στο σετ: η νικήτρια μαζί με μια φίλη της επισκέπτονται το Hiltonia Spa για μασάζ και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης, όπως αρμόζει μετά από μια εξαντλητική δοκιμασία.

Στο πλατό οι κριτές μιλούν για ακόμα μια φορά με ειλικρίνεια, που διαλύει τα κορίτσια και που κλονίζει τις φιλοδοξίες ορισμένων για το μέλλον τους στο διαγωνισμό.