Η Δήμητρα Παπαδοπούλου κάθισε απέναντι από την Αθηναΐδα Νέγκα τη νύχτα της Καθαράς Δευτέρας και σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις μίλησε για πολλά. Αρχικά, για τους «Απαράδεκτους» και τις ελληνικές παραγωγές, η Δήμητρα Παπαδοπούλου είπε:

«Οι "Απαράδεκτοι" προηγήθηκαν. Ακολούθησαν οι "Friends". Αν έχω μια αντίδραση βαρεμάρας είναι επειδή είμαστε αντιγραφείς των Αμερικάνων και δεν έχουμε δικά μας πρωτογενή πράγματα.

Είμαστε βαθιά κομπλεξικός λαός, με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν δημιουργούμε κάτι από το μηδέν. Πρέπει να έχει πετύχει στην Αμερική, στην Αγγλία, στη Γαλλία και μετά θα πάμε να το ψωνίσουμε, σαν να μην εκτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα που δημιουργούμε»..

Για την επιθεώρηση, η Δήμητρα Παπαδοπούλου ανέφερε: «Γράφω επιθεώρηση. Πάλι υπάρχει μια ελληνοβλάβη σε αυτήν εδώ την κίνηση με την έννοια ότι η επιθεώρηση είναι ένα είδος τελειωμένο, ανύπαρκτο στην Ελλάδα.

Έχει έρθει το stand up, το οποίο είναι ένα είδος καθαρά αμερικάνικο και όλα τα παιδιά παίζουν stand up, τα οποία είναι και συμπαθέστατα και πηγαίνω και τα βλέπω.

Είναι ένα είδος που πέθανε, χάθηκε. Έχω μια μεγάλη ελπίδα να γίνει μια ανάσταση του Λαζάρου και να ξαναγίνει αυτό το είδος, το οποίο είναι καθαρά ελληνικό, γεννήθηκε στην Ελλάδα»..

Όταν σε εκείνο το σημείο η Αθηναϊς Νέγκα σημείωσε πως «Υπάρχει ο Μάρκος Σεφερλής», και η Δήμητρα Παπαδοπούλου έδωσε μια ιδιαίτερη απάντηση:

«Δεν θα μπω καθόλου σε αυτή την κουβέντα, είναι πολύ βαρετή. Δεν θέλω να μπω καθόλου σε αυτή την κουβέντα, δεν θέλω να ονοματίσω. Λέω Έλληνες, ελληνικό προϊόν, επιθεώρηση, δεν θέλω να ονοματίσω. Θέλω να μιλάω με έννοιες, μπορώ;»





«Την εποχή των “Απαράδεκτων” δεν υπήρχε αυτή η προσήλωση στα νούμερα. Γύρω στο όγδοο – ένατο επεισόδιο είχαμε μία φωτογράφιση οι τέσσερίς μας που θα γινόταν στον δρόμο. Και συνέβη κάτι πολύ extreme. Έγινε ένα αιφνίδιο πράγμα. Και έλεγε ο Βλάσσης “ω ρε συ, οι Beatles!”, σχολίασε η Δήμητρα Παπαδοπούλου. «Ήταν πολύ δεδομένοι οι άνθρωποι που έπαιζαν. Ήξερα πολύ καλά για τι ψυχισμούς, για τι ανθρώπους, γράφω. Με του που έμπαιναν στο στόμα τους, γίνονταν επί δέκα αυτά που έλεγαν, τόσο σαν να μην μεσολαβούσε τίποτα. Ήταν κάτι μαγικό», πρόσθεσε η ίδια. Στην ερώτηση για το εάν η ίδια μπορούσε να προβλέψει το ότι οι «Απαράδεκτοι» θα αγαπιούνται από το ελληνικό κοινό ακόμη και τόσα χρόνια μετά, η αγαπημένη ηθοποιός απάντησε: «Ο Βλάσσης το έλεγε ότι θα μείνει. Όταν τα διάβαζε. Ο Βλάσσης ήταν παιδί της πιάτσας. Και ένιωσε ότι αυτό μυρίζει “επικοινωνία”. Ο Βλάσσης μύριζε την επαφή. Αυτό ήξερε η ψυχή του καλά».



«Δεν μου αρέσει να μιλάω για εμένα. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Και το τηρώ και για των φίλων μου τα μυστικά. Δεν το συζητάω να εκθέτω πράγματα», ανέφερε η αγαπημένη ηθοποιός και σεναριογράφος. «Κάποιος που πάει στην τηλεόραση και εκθέτει τα πάντα του, λένε “τι ωραίος τύπος, ακομπλεξάριστος”. Όχι, δεν είναι ακομπλεξάριστος. Είναι κομπλεξικός», πρόσθεσε. «Αν αυτό δεν σου δίνει σημαντικότητα και δεν αντλείς σημαντικότητα από το πρόβλημά σου, έχει αξία να μοιράζεσαι. Αλλά, εννιά στις δέκα φορές, οι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν σημαντικότητα ακόμα και από αρρώστια τους. Δεν μου αρέσει. Έχω αισθανθεί ανθρώπους που εκθέτουν ακόμα και την ασθένεια για να πάρουν σημαντικότητα, για να υπάρξουν», εξήγησε η ίδια.



«Είναι μια εποχή που ο καθένας θέλει να υπάρξει, και να γίνει διάσημος, έστω και για μισό λεπτό, λέγοντας ακόμα ότι έπαθε ποδάγρα», πρόσθεσε η γνωστή ηθοποιός, προκαλώντας γέλιο και στην ίδια, αλλά και στην Αθηναΐδα Νέγκα.