Η Μαρία Κορέλλι κατάγεται και γεννήθηκε στην Κρήτη. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική κάνοντας το χατίρι των γονιών της καθώς η οικογένειά της έχει παράδοση στον γενικότερο κλάδο αλλά η δυναμική Κρητικοπούλα δεν εγκατέλειψε το όνειρό της και με την ολοκλήρωση των σπουδών της αφοσιώθηκε στη μεγάλη της αγάπη που είναι το τραγούδι.

Μετακόμισε στην Αθήνα ξεκινώντας από το μηδέν χωρίς γνωριμίες στο χώρο αυτό και μερικά χρόνια μετά είναι το μεγάλο στοίχημα της Heaven Music από την οποία κυκλοφόρησε το καινούριο της τραγούδι με τίτλο "Δύσκολο Αντίο".

 Μαρία πως προέκυψε το τραγούδι στην ζωή σου;

Ήμουνα το παιδί που σε κάθε ευκαιρία τραγουδούσε! Συμμετείχα σε όλους τους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς και τα βραβεία που έπαιρνα μου έδιναν το άλλοθι να συνεχίζω. Είχα την τύχη οι γονείς μου να με βοηθήσουν να αποκτήσω μουσική παιδεία και από 8 ετών έκανα μαθήματα πιάνου σε ωδείο της Κρήτης ενώ συνέχισα στο Μουσικό Σχολείο όπου και αποφοίτησα.



Το 2015 πώς αποφάσισες να βρεθείς στο «The Voice of Greece»;

Πήρα την απόφαση να βρεθώ στο «The Voice of Greece» γιατί είχα πια αποφασίσει να ακολουθήσω το τραγούδι επαγγελματικά και αναζητούσα την δισκογραφική μου οικογένεια.

Τραγουδίστρια με πτυχίο ΑΕΙ; Συνήθως οι Αρχιτέκτονες επιλέγουν την εστίαση ή την ζωγραφική. Εσύ πως ξέφυγες;

Η αλήθεια είναι ότι το πτυχίο ήταν ένα θέλω των γονιών μου αλλά η επαφή μου με την αρχιτεκτονική με έκανε να την αγαπήσω. Έτσι η ζωγραφική , το σχέδιο, η διαμόρφωση ενός χώρου και γενικότερα η δημιουργία υπάρχουν ακόμα στη ζωή μου αλλά όχι σε επαγγελματικό επίπεδο πλέον. Η αγάπη για τη μουσική καταιγιστική, κτητική. Δεν αφήνει περιθώριο για παράνομες αγάπες! Αυτό που σου δίνει όμως είναι μοναδικό. Είναι η έμπνευσή μου, ο τρόπος να εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου, είναι η ζωή.



Ποιο ρόλο έπαιξε η οικογένεια σου στην επιλογή σου;

Η οικογένεια μου αρχικά και παρότι μου είχαν δώσει τα εφόδια από μικρή ηλικία και έβλεπαν την αγάπη μου, ήταν αρνητική. Δεν έδιναν την συγκατάθεσή τους ως προς τη μουσική και επέμεναν να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση στον κατασκευαστικό κλάδο. Ήμουν όμως αποφασισμένη και αφού είδαν ότι ακόμα και με το πτυχίο της αρχιτεκτονικής στα χέρια δεν υποχωρούσα από την απόφασή μου το αποδέχτηκαν. Άλλωστε, προτεραιότητά τους είναι η ευτυχία μου και να είναι η καρδιά μου χαρούμενη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Korelli (@maria_korelli) στις


Πως ήταν η μετάβασή σου στην Αθήνα από την Κρήτη;

Δεν ήρθα απευθείας στην Αθήνα. Η μετάβαση μου από την Κρήτη στην Αθήνα είχε μια ενδιάμεση στάση στην Κύπρο.

Η Κύπρος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο ζωή μου καθώς έμεινα εκεί 3 χρόνια και ο κόσμος με αγάπησε τόσο πολύ που ακόμα φροντίζω να βρίσκομαι κοντά τους με εβδομαδιαία συχνότητα.

Συνεργάστηκα με καταξιωμένους καλλιτέχνες της εκεί μουσικής βιομηχανίας, και πήρα πολύ γνώση. Η αναζήτηση της δισκογραφική μου οικογένειας με έφερε στην Αθήνα όπου με τη βοήθεια της Κύπρου και όλης αυτής της εμπειρίας ήρθα πιο έτοιμη.

 Μάθαμε ότι στην Αθήνα εκτός από τραγούδι ασχολείσαι και με το ποδήλατο;

Ναι είμαι μέλος της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας) με την οποία κάνουμε πολλές δράσεις. Όταν ήρθα στην Αθήνα ένιωσα ότι πραγματικά είναι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου μπορείς να κάνεις χιλιάδες πράγματα. Έτσι αποφάσισα να ζήσω στο κέντρο γιατί εκεί χτυπά η καρδιά της πόλης. Φεστιβάλ, θέατρα, συναυλίες, σεμινάρια, τόσες δραστηριότητες που δεν προλαβαίνεις.

Τώρα βέβαια με την καραντίνα κάνουμε υπομονή. Αλλά δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Λίγο η Άνοιξη, λίγο ο χαρακτήρας μου που βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, συνεχίζω τις βόλτες με το ποδήλατο και περιμένω να ξαναζήσω την όμορφή αυτή πόλη.



 Πες για την δισκογραφική σου δουλειά; 

Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω στο δυναμικό της Heaven Music και θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά το διευθυντή της Σπύρο Σταμούλη που μου δίνει την ευκαιρία να πω ωραία τραγούδια και να ωραίες συνεργασίες. Στο πρώτο μου single, το «Μακριά σου κι όπου να’ναι», συνεργάστηκα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τη Βίκυ Γεροθόδωρου ενώ το καινούριο «δισκογραφικό μου παιδί» ονομάζεται «Δύσκολο Αντίο» σε μουσική του Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους του Βασίλη Δήμα. Φυσικά για τους τραγουδιστές δεν σταματάει ποτέ το «ψάξιμο» για καλά τραγούδια και είμαστε σχεδόν πάντα στο στούντιο.

Ποιες είναι οι συνεργασίες που δεν μπορείς να ξεχάσεις;

Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συνεργασία μου, καθώς από όλες και από κάθε μια ξεχωριστά πήρα πολλά μαθήματα για την πορεία μου στο χώρο του τραγουδιού.

Σε θαυμάζουμε και στο Instagram - Facebook. Έχουν βοηθήσει την δουλειά σου τα social media;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Korelli (@maria_korelli) στις


Τα social media είναι κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και αναπόφευκτα και των καλλιτεχνών.

Βοηθούν στην αναγνωρισιμότητα και στη γρήγορη επικοινωνία μιας είδησης αρκεί να ξέρουμε πως να τα χρησιμοποιήσουμε και να μη χάνουμε την αληθινή μας ταυτότητα.

Ώς εκ τούτου έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μου πλέον. Και η αλήθεια είναι ότι τώρα με την καραντίνα μας έδωσαν και μια διέξοδο και ένα παράθυρο στον κόσμο που το είχαμε ανάγκη. Δεν μπορώ να μην αναφέρω πόσο χάρηκα τη Νατάσσα Θεοθωρίδου και τα live που έκανε με συναδέλφους μας.

Πως βιώνεις την καραντίνα; Πόσο αυτό επηρεάζει την δουλειά σου;

Την επηρεάζει καταλυτικά γιατί μας αφήνει… χωρίς δουλειά! Ζούμε ιστορικές στιγμές που αγγίζουν όλο τον πλανήτη. Πρέπει να πάρουμε ο καθένας τα μηνύματά του από αυτό που συμβαίνει και να βγούμε νικητές από αυτή τη δύσκολη διαδικασία. Όταν υπάρχουν βέβαια θύματα λυγίζεις.

Οφείλουμε όμως για μας και για τις επόμενες γενιές να δώσουμε ένα μάθημα αισιοδοξίας. Ήδη οι χειρισμοί της κυβέρνησης μας έκαναν λαμπρό παράδειγμα αντιμετώπισης της κρίσης. Όλος ο πλανήτης μιλάει για τους Έλληνες και πόσο ικανοί αποδείχτηκαν. Είναι από τις ελάχιστες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία μας που απολαμβάνουμε τέτοιο θαυμασμό. Ας κρατήσουμε αυτό στην καρδιά μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Korelli (@maria_korelli) στις




Ποια τα επόμενα σχέδιά σου που μπορείς να ανακοινώσεις;

Τα επόμενα σχέδια μου, θα εξαρτηθούν από την κυβέρνηση ή πιο σωστά από τον κορονοϊό! (Γέλια)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε μαζέψει τόση ενέργεια και διάθεση για τραγούδι που πραγματικά ελπίζω να μπορέσουμε να την διοχετεύσουμε σε εμφανίσεις..

Γενικά ήταν ένας πολύ δημιουργικός χειμώνας για μένα και ήδη έχω πολύ ωραίες προτάσεις για συνέχεια και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό…

 Τι εύχεσαι για εσένα και τι στους αναγνώστες μας;

Εύχομαι Υγεία και Αισιοδοξία για το μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι η καραντίνα μας έδωσε την ευκαιρία και το χρόνο να ασχοληθούμε με το μέσα μας και να γνωρίσουμε καλύτερα τον αληθινό εαυτό μας.

Θέλω να σε ευχαριστήσω για την όμορφη κουβέντα μας και να ολοκληρώσω με ένα στοίχο του Charles Bukowski (από το ποίημά του "The Laughing Heart") «Η ζωή σου είναι η ζωή σου, μην επιτρέψεις να υποταχθεί. Να είσαι σε επιφυλακή. Υπάρχουν διέξοδοι. Κάπου υπάρχει φως..»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Korelli (@maria_korelli) στις