Ένας από τους κορυφαίους  ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, με περισσότερα από 30 χρόνια καριέρα και δισκογραφική παρουσία, επιστρέφει έπειτα από τρία χρόνια σε έναν από τους πιο αγαπημένους του συναυλιακούς χώρους. O λόγος για τον Κώστα Μακεδόνα, που θυμάται παλαιότερες στιγμές στο Βεάκειο Θέατρο και αποκαλύπτει τη σχέση του με τον Πειραιά.

«Είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου πόλεις, που αγαπά το καλό λαϊκό τραγούδι και μας στηρίζει πάντα, είτε σε ανοιχτές συναυλίες είτε σε κλειστούς χώρους», είπε μιλώντας στη στήλη.

Στη συναυλία της 27ης Ιουλίου θα ερμηνεύσει δικές του επιτυχίες, αλλά και τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου. Γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη;

«Εκτός από αγαπημένος μου καλλιτέχνης, ο Νίκος Παπάζογλου και ως άνθρωπος ήταν μοναδικός. Ηταν από τους πρώτους που με άκουσαν και τα λόγια του ήταν ενθαρρυντικά, ευγενικά και με ουσία. Η φωνή του, τολμώ να πω, μία από τις καλύτερες και ο τρόπος ερμηνείας του αξεπέραστος. Τα τραγούδια του είναι γεμάτα ποίηση και μελωδίες».

Μαζί με τον αγαπημένο ερμηνευτή στη σκηνή θα βρεθεί και ο Χρήστος Μάστορας από τις Melisses. Τι είναι αυτό που τους συνδέει καλλιτεχνικά; «Ο Χρήστος είναι πραγματικός καλλιτέχνης, με πολύ ωραίο χρώμα στη φωνή του.

Eχουμε σε πολλά σημεία κοινή αντίληψη γύρω από τη μουσική και ταιριάζουμε και ως άνθρωποι. Στην ενότητα με τα τραγούδια του Παπάζογλου φαντάστηκα τη φωνή του».

Η συναυλία όπως και άλλες εκδηλώσεις το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν με νέα μέτρα περιορισμού και αποστάσεων λόγω του κορονοϊού. Αυτό είναι κάτι που τον αγχώνει; «Φυσικά και αγχώνομαι. Πρέπει να είμαστε πολύ σωστά οργανωμένοι, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος. Μόνον έτσι θα νιώσουμε όλοι ασφαλείς και θα μπορούμε κάτω από τις σωστές συνθήκες να επιστρέψουμε στους συναυλιακούς χώρους».

Πώς βίωσε την καραντίνα;

«Με ανησυχία και προβληματισμό, υπομονή και ηρεμία. Πρωτόγνωρη κατάσταση. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί. Ευτυχώς ήμασταν όλοι μαζί ως οικογένεια και τουλάχιστον χαρήκαμε ο ένας τον άλλον».

Λόγω του κορονοϊού ο πολιτισμός έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Ποιες είναι οι δικές του σκέψεις;

«Η αλήθεια είναι πως στη χώρα μας ο πολιτισμός, ιδιαίτερα ο σύγχρονος, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Είναι θέμα παιδείας και

φυσικά πολιτικής βούλησης διαχρονικά. Με τον κορονοϊό οι συνθήκες χειροτέρεψαν και αρκετός κόσμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Χρειάζεται άμεση στήριξη και ένας γενναίος σχεδιασμός για το μέλλον».

Για το νέο του τραγούδι με τίτλο «Να μ’ αγαπάς όσο κανείς», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική του Νικόλα Μαυρέση, που θα παρουσιάσει πρώτη φορά στο Βεάκειο, είπε: «Χαίρομαι όταν μου δίνεται η δυνατότητα να ερμηνεύω ωραία τραγούδια. Μετά τα “Πλοία της γραμμής” ο Νικόλας Μαυρέσης (σ.σ.: το πρώτο του τραγούδι) και ο Νίκος Μωραΐτης μού εμπιστεύτηκαν το καινούργιο τους τραγούδι και χάρη και στην ενορχήστρωση του Δημήτρη Σιάμπου πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα».

Ποια πιστεύει ότι είναι η καλύτερη ή η σημαντικότερη στιγμή που έχει ζήσει στην καριέρα του;

«Μια καλή και πολυετής καριέρα χτίζεται μέσα από πολλές καλές και σημαντικές στιγμές. Ξεχωριστή στιγμή ήταν, φυσικά, η κυκλοφορία της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς, με τίτλο “Δεν έχω ιδέα”».

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε ποια είναι τα νέα του επαγγελματικά σχέδια:

 «Το προσεχές διάστημανα περιμένετε και άλλες συναυλίες. Είμαστε πάντα στην αναζήτηση νέων τραγουδιών και, φυσικά, σχεδιάζουμε από τώρα τις χειμερινές μας εμφανίσεις. Όμως λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης καλό είναι να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν προβούμε σε ανακοινώσεις».

*ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ SECRET ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΠΑΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020