Της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ - Εφημεριδα Παραπολτικά 

Striantou7@gmail.com

 

 

Στις μαγευτικές Σπέτσες βάφτισαν την κόρη τους ο Γιάννης Λύρας και η Παναγιώτα Δρασιούδη αφού πρώτα γιόρτασαν τα γενέθλια τους στο σπίτι τους στη Φιλοθέη! Με τη βοήθεια της Αριάδνης Γκαζιάνη σε δύο ξεχωριστά γεγονότα (λόγω αριθμητικού περιορισμού καλεσμένων) η πανευτυχής νεαρή νομικός μαμά, είχε την αμέριστη όπως πάντα συναισθηματική υποστήριξη του πανευτυχή «χαζομπαμπά» γνωστού και βραβευμένου πλαστικού χειρουργού ρα ο οποίος και σχεδίασε με αγάπη το πρωτότυπο οδοιπορικό.


Η κατσαρομάλα, μελαχρινή, μικρή Λευκοθέα που μόλις συμπλήρωσε το ένα έτος ηλικίας της,   πρόλαβε τελικά και γενέθλια και βάπτιση πριν το εν εξελίξει δεύτερο κύμα της πανδημίας.  Τα γενέθλιά της έγιναν σε στύλ Tiffany's σε κλειστό κύκλο καλών φίλων στον κήπο της κατοικίας της οικογένειας.



Η βάφτισή της έγινε φορώντας όλοι μάσκες στον γραφικό Ιερο Ναό του Αγίου Μάμα στις Σπέτσες όπου όλοι οι καλεσμένοι φορούσαν μάσκες ενώ ακολούθησε δεξίωση με μόνον είκοσι επιφανείς καλεσμένους που πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλες τις αποστάσεις ασφαλείας στο ιστορικό και πανέμορφο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο.

Η μητέρα και η κόρη έλαμπαν μέσα στα υπέροχες δημιουργίες Σήλιας Κριθαριώτη ενώ ο πατέρας επέλεξε  ένα ραφ κοστούμι για να κάνει αντίθεση με το μακρύ λευκό φόρεμα της κόρης του.


Οι τρεις απαστράπτουσες νεαρές νονές (φαρμακοποιός, ιατρός και νομικός), απαγγέλοντας τραγουδιστά στην δύση του Ηλιου το <Πιστεύω> φόρεσαν στη νεοφώτιστη έναν υπέροχο χειροποίητο Σταυρό σχεδιασμένο από τον Δημήτρη Χανιώτη και οι εκλεκτοί καλεσμένοι  απόλαυσαν όπως λένε την πιο γαλήνια βάπτιση που έχουν δει.



Θεαματικό παραλειπόμενο, τα πυροτεχνήματα του Nanos Fireworks, (βασικού συντελεστού της ιστορικής «Αρμάτας»), τα οποία ενώ δεν είχαν λάμψει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού λόγω μέτρων για τον Κοροναϊο, τελικά οι γονείς  της Λευκοθέας φρόντισαν να τα φέρουν για να φωτίσουν φαντασμαγορικά -κατά γενική ομολογία των παρισταμένων- τον βραδινό ουρανό των Σπετσών και της Κόστα κάνοντας πολλούς να μιλούν χιουμοριστικά λέγοντας ότι  αντί για «Αρμάτα» έγινε  φέτος η «Λυράτα». Το τραγούδι που τα συνόδευε ήταν το «η αγάπη έρχεται στο τέλος» του Αντώνη Ρέμου.



Όταν ερωτήθηκε για τον επικείμενο γάμο τους, ο Γιάννης Λύρας αναφερόμενος στον Γκάντι είπε ρομαντικά στο Secret «Τη μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη»  Σημειώνεται ότι μέσα στο 2020 θα έχει εκδοθεί και νομικά το διαζύγιο του από πολλών ετών σε διάσταση  πλαστικού χειρουργού με την πρώην σύζυγό του.