Στην κάμερα του Love It και στην Κατερίνα Νινιού μίλησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τη συμμετοχή του στη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια», τις αρνητικές κριτικές, αλλά και τα περιστατικά βίας στο ελληνικό θέατρο.

«Ο ρόλος στα “Καλύτερά μας χρόνια” ήταν η ευκαιρία για να ανοίξω την γκάμα μου σε ένα καινούργιο ρεπερτόριο που δεν με είχατε δει. Ο ρόλος που παίζω είναι κωμικοτραγικός», είπε αρχικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Και αποκάλυψε για τον ρόλο του «Θανάση Καλημέρη»: «Συμβαίνει σε πολύ λίγους ηθοποιούς στην καριέρα τους να κάνουν έναν ρόλο που να ζει τόσα χρόνια. Έναν ρόλο που αφήνει ένα στίγμα και στις νέες γενιές και καταλαβαίνεις ότι καλώς ή κακώς εγκλωβίστηκες. Δεν είναι κακό. Και ο Τσάρλι Τσάπλιν τον Σαρλό έπαιξε».

«Υπάρχουν και δίκαιες κακές κριτικές και δεν με πίκραναν. Οι άδικες κριτικές που δεν έκριναν τη δουλειά μου και ήταν στα προσωπικά μου με πίκραναν, αλλά αυτοί που τις έγραψαν δεν είναι πια στη δουλειά. Τους πήρε το ποτάμι», είπε στη συνέχεια και αποκάλυψε: «Υπάρχει ένας ιδιότυπος ρατσισμός απέναντι σε αυτούς που δεν παντρεύτηκαν. Άνδρες και γυναίκες. Τι δεν πάει καλά με αυτόν και δεν παντρεύτηκε».

Για τα περιστατικά βίας στο θέατρο είπε: «Προσωπικά δεν ήμουν στον κύκλο των ανθρώπων που κατηγορήθηκαν. Εγώ δεν συμφωνώ με το “άλλος στη ζωή και άλλος στην Τέχνη”. Υπάρχουν περιπτώσεις σκηνοθετών που βασάνισαν ηθοποιούς και είχαμε τρομερά καλλιτεχνικά αποτελέσματα. Άντε να πεις εκεί “δεν πειράζει φτιάξαμε κάτι σπουδαίο”.

Εδώ έχουμε μετριότητες που βασανίζουν άλλους ανθρώπους. Είδαμε να κάνουν εγκληματικές πράξεις μέτριοι καλλιτέχνες. Άσε τι μπορεί να πίστευε για τον εαυτό του ο κάθε κατηγορούμενος. Αυτοί είχαν αυτοανακηρυχθεί μεγάλοι καλλιτέχνες και επειδή ήταν μέτριοι ήταν απαράδεκτοι. Όλες οι συμπεριφορές πιστεύω  αυτών των ανθρώπων ήταν από ντον πόνο τους επειδή ήταν μέτριοι και ασήμαντοι καλλιτέχνες».

Και κατέληξε: «Ένας κακός χαρακτήρας είναι μέτριος ηθοποιός επειδή είναι χαζός άνθρωπος».