Η πρώην σύζυγος του Φιλ Κόλινς σε μια νέα της συνέντευξη στη «Sun» υποστηρίζει: «Αισθανόμουν φυλακισμένη σε ένα χρυσό κλουβί».

Η 47χρονη Οριάν Μπέιτς λέει ότι αισθανόταν παγιδευμένη στο γάμο της με τον 70χρονο σήμερα τραγουδιστή των Genesis και πως η αδιαφορία του, η απομόνωσή του στο σπίτι και ο αλκοολισμός του την οδήγησαν να βλέπει άλλους άντρες. «Κοιμόμασταν σε χωριστές κρεβατοκάμαρες, είχαμε αποξενωθεί εντελώς» δηλώνει. «Αυτή η αποξένωση οδήγησε στο χωρισμό μας».

Υπεραμύνεται της στάσης της, υποστηρίζοντας πως «όταν κάποιος έχει κατάθλιψη, είναι δύσκολο να βγει από αυτήν. Όσο κι αν τον αγαπάς και θέλεις να τον βοηθήσεις, γιατί να συνεχίσεις αν ο ίδιος δεν το θέλει; Μετά από χρόνια μπουχτίζεις», ενώ κατηγορεί τον Κόλινς πως μόλις ο χωρισμός τους έγινε γνωστός, την παρουσίαζε ως μια «ανήθικη σκύλα». Όσο για το όμορφο σπίτι τους που έγινε μήλον της Έριδος, παραδέχθηκε πως ήταν λάθος να μείνει, αλλά ήταν το σπίτι της.

Η Οριάν Μπέιτς και ο Κόλινς παντρεύτηκαν το 1999, απέκτησαν δύο γιους και χώρισαν εννέα χρόνια αργότερα. Η Οριάν έλαβε 25 εκατομμύρια λίρες με το διαζύγιο, ξαναπαντρεύτηκε και χώρισε το δεύτερο σύζυγό της, τραπεζίτη Τσαρλς Μετζάτι, για χάρη του Κόλινς το 2014. Μετακόμισαν στο επίμαχο σπίτι στο Μαϊάμι και στην αρχή «ήταν τέλεια. Υπήρχε αγάπη, είμαστε οικογένεια και τα παιδιά ήταν χαρούμενα που οι γονείς τους ήταν ξανά μαζί».

Μέχρι που ο Κόλινς «καρφώθηκε» σε μία καρέκλα παρακολουθώντας συνεχώς το CNN. «Κάθε μέρα καθόταν στο ίδιο μέρος, δεν έκανε τίποτα, ήταν πολύ σκοτεινός. Δεν ήθελε να δει κανέναν. Τους μισούσε όλους. Δεν είχαμε κοινωνική ζωή, δεν ήθελε να βγαίνει» είπε, ενώ αναφέρθηκε στη δικογραφία για τη διαμάχη του σπιτιού: «Ήταν ανίκανος να κάνει σεξ. Σταμάτησε να κάνει ντους, να βουρτσίζει τα δόντια του και να ντύνεται σωστά». Η πρόσφατη πώληση του σπιτιού στο Μαϊάμι έκλεισε και την τελευταία πηγή διαμάχης τους, καθώς μοίρασαν το αντίτιμο.


Η Οριάν έχει γίνει «κυρία Μπέιτς» μετά το γάμο της τον Αύγουστο του 2020 με τον κατά 16 χρόνια μικρότερο σύντροφό της, Τόμας Μπέιτς, ενώ ο Κόλινς σε μια σπάνια συνέντευξή του μίλησε για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε, τα δύο χειρουργεία στον αυχένα και την πλάτη που τον υποχρέωσαν να περπατά με μπαστούνι, αλλά και τις σκέψεις αυτοκτονίας το 2010, αλλά όχι για τη ζωή του σήμερα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time