Η Σαρλάιν Γι κατηγορεί τον Τζέιμς Φράνκο ότι λειτουργεί ως «σεξουαλικό αρπακτικό» και υποστηρίζει πως προσπάθησαν να τη «δωροδοκήσουν» για να μην παραιτηθεί από το «The Disaster Artist» για όσα έχουν αποκαλυφθεί εναντίον του 42χρονου σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Φράνκο περί σεξουαλικής επίθεσης.

Έβαλε και κατά του παραγωγού του φιλμ Σεθ Ρότζεν χαρακτηρίζοντάς τον ως άνθρωπο που ήξερε και δεν έκανε τίποτε, αλλά μάλλον υποδαύλιζε τη νοσηρότητα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει ο Φράνκο τη συμπεριφορά του.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram η 35χρονη Γι, προσπάθησε να «σπάσει το συμβόλαιό της» και να αποδεσμευτεί, αλλά της προσφέρθηκε μεγαλύτερος ρόλος από την εταιρεία παραγωγής του Ρότζεν που παρήγε την ταινία, την Point Gray Pictures, γεγονός που η Γι εξέλαβε ως απόπειρα δωροδοκίας. Η ηθοποιός, η οποία έπαιξε τη σχεδιάστρια «Safowa Bright-Asare» στην ταινία του 2017 που είχε υποψηφιότητα για Όσκαρ, είπε ότι «τους φώναξα και τους είπα πως ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελα, ότι δεν ένιωθα ασφαλής να δουλεύω με ένα σεξουαλικό αρπακτικό» έγραψε η Γι. «Υποβίβασαν τα γεγονότα και είπαν ότι ο Φράνκο υπήρξε… αρπακτικό, αλλά από πέρυσι έχει αλλάξει … παρότι υπήρχαν πολύ πρόσφατες καταγγελίες».

Όσον αφορά τον 38χρονο παραγωγό Ρότζεν με τον οποίο έχουν παίξει μαζί στην κωμωδία «Knocked Up» του 2007, η Γι ισχυρίστηκε πως έφερε ευθύνη να «φρενάρει» τον Φράνκο για να σταματήσει την επιθετική δράση του, όπως ήξερε και για την επιθυμία της να σταματήσει. «Ο Σεθ Ρότζεν ήταν ένας από τους παραγωγούς αυτής της ταινίας, οπότε ξέρει σίγουρα για τη δωροδοκία και γιατί εγκατέλειψα. «Οι λευκοί λένε ότι δεν είναι δική τους ευθύνη όταν έρχεται η συζήτηση περί ευθυνών στον Φράνκο ή στον Σεθ Ρόγκεν. Τότε ποιος έχει την ευθύνη; Οι γυναίκες και τα παιδιά που έχουν Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες από τη συμπεριφορά του Φράνκο; Ή οι μελλοντικοί στόχοι των επιθέσεων; Οι γυναίκες δεν ένιωθαν ασφαλείς» τόνισε η Γι, βάλλοντας κατά των Αρχών επιβολής του νόμου αλλά και των μέσων ενημέρωσης για τη στάση που τηρούν.

Η «Dailymail.com» έχει επικοινωνήσει με εκπροσώπους των Φράνκο και Ρότζεν για σχόλια, αλλά δεν απάντησαν, ούτε έχουν ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς της ηθοποιού.