Από χθες, υπάρχει έντονη συζήτηση στον καλλιτεχνικό χώρο το θέμα της ποινικής δίωξης εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για τρεις κακουργηματικές πράξεις σεξουαλικής βίας.

Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη κρατούν σιγήν ιχθύος για την εξέλιξη στην υπόθεση του κωμικού ηθοποιού, ενώ άλλοι δηλώνουν αισιόδοξοι για την εξάλειψη της έμφυλης βίας στην Ελλάδα.

Μία από αυτές και η ηθοποιός, Άννα Παντζέλη, η οποία δήλωσε στο T-live: «Χαίρομαι που η δικαιοσύνη σκύβει στα θύματα, γιατί μέχρι τώρα φοβόμουν ότι έσκυβε στους θύτες.

Η αλαζονεία των ισχυρών αρχίζει να τρίζει, γιατί αποκτούν μία αλαζονεία που νομίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να υπηρετούν ή να σκύβουν και αρχίζει πια η Ελλάδα να μη θυμίζει μπανανία σε νόμους.

Δεν είχα ακούσει τίποτα και ένιωσα γελοία που δεν το ήξερα. Μπράβο στις συναδέλφους, αυτές τις τρεις τουλάχιστον που εγώ ξέρω τα ονόματά τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι μάνα και να βγεις με το πρόσωπο και το επίθετό σου να μιλήσεις».

Και η Χρύσα Ρώπα, όμως, πήρε θέση για τον Πέτρο Φιλιππίδη, λέγοντας στην Πόπη Παπαδοπούλου και το T-live ότι έπεσε από τα σύννεφα, όταν άκουσε τις καταγγελίες για τον συνάδελφό της.

«Είναι πάρα πολύ κρίμα και πάρα πολλή ντροπή. Δεν το πίστεψα όταν άκουσα τις καταγγελίες. Είχα συνεργαστεί μαζί του, δε μπορούσα να το συνδυάσω.

Με αυτά τα πρόσωπα, με αυτούς τους συναδέλφους έχω δουλέψει. Απέχει παρασάγγας η εικόνα που έχω γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς δεν ισχύει, και δεν ισχύουν πια και τα αισθήματά μου».