Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Last Dance», εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Β' Ημιτελικό της Eurovision μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn και με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, εμφανίστηκε στην 4η θέση του Β' Hμιτελικού και κατάφερε να περάσει στον τελικό του Σαββάτου και ήταν αποθεωτική!

Αυτές οι χώρες πέρασαν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/05:

1. Αλβανία

2. Σερβία

3. Βουλγαρία

4. Μολδαβία

5. Πορτογαλία

6. Ισλανδία

7. Σαν Μαρίνο

8. Ελβετία

9. Ελλάδα

10.Φινλανδία

 

Η Στεφανία εντυπωσίασε με το Last Dance, έχοντας δίπλα της τους χορευτές, Νίκο Κουκάκη, Κώστα Παυλόπουλο, Γιώργο Παπαδόπουλο και Μάρκο Γιακουμόγλου.

Η 18χρονη Στεφανία έκανε μια φανταστική εμφάνιση φορώντας την ολόσωμη αστραφτερή φόρμα σε αποχρώσεις του μωβ, μια δημιουργία δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου που της έδωσε extra tip καθώς της έδωσε τη δυνατότητα να κινείται ευέλικτα και να συνδυάζει το σικ με το σέξι.

Η Στεφανία εμφανίστηκε να κινείται σε ένα αστικό τοπίο –όπου οι ρυθμοί της ζωής κάνουν τις σχέσεις των ανθρώπων απρόσωπες– άλλες φορές πατώντας στη γη και άλλες φορές αιωρούμενη, ένα τρικ που σίγουρα της έδωσε ένα δυνατό προβάδισμα. Με δυναμισμό και δίχως ίχνος άγχους, χόρεψε τον “τελευταίο της χορό” γνωρίζοντας ότι αυτό σηματοδοτεί μια “νέα αρχή”. Στην σκηνική της εμφάνιση χρησιμοποιήθηκαν visual effects -που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision- χωρίς ωστόσο να αποδυναμώνουν και να επισκιάζουν τη δυναμική παρουσία και της ομορφιά της Στεφανίας, η οποία είναι η νεότερη συμμετέχουσα στον φετινό διαγωνισμό.

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών ενώ η εταιρία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών.