Ο Γιώργος Ασημακόπουλος αποφάσισε να δωρίσει όλα τα χρήματα που κέρδισε από το Survivor 4 για έναν πολύ καλό σκοπό.

Ο επιχειρηματίας που συμμετείχε στο ριάλιτι επιβίωσης και ήταν ο τελευταίος που αποχώρησε από τον Άγιο Δομίνικο πριν τον ημιτελικό, έκανε μια κίνηση που συγκίνησε όλους.

Δώρισε όλα τα χρήματα από το παιχνίδι σε ιδρύματα για παιδιά με καρκίνο, στην μνήμη του αδερφού του.

Ο 29χρονος κατά τον αποχαιρετιστήριο λόγο του είχε αναφέρει την πρόθεση του αυτή και όπως φαίνεται κράτησε τον λόγο του και την έκανε πράξη. Το ποσό των 31.000 ευρώ μοίρασε μεταξύ άλλων στο «Make A Wish» και στη «Φλόγα» Πάτρας.

Μάλιστα, το Σάββατο 3 Ιουλίου βρέθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ» έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών και έδωσε μια από τις έξι επιταγές που έχει μοιράσει από το ποσό που κέρδισε. Τις επόμενες ημέρες θα προσφέρει άλλες δυο επιταγές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στοργή» στη Θεσσαλονίκη και στη «Φλόγα» Βόλου.

Η εξομολόγησή του στο Survivor 4 λίγο πριν την αποχώρηση του που συγκλόνισε

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος πριν φύγει από το Survivor είχε αναφέρει για τον αδερφό του που έχασε από καρκίνο: «Είχαμε μια απώλεια, δραματική για εμένα. Μου στοίχισε τα παιδικά μου χρόνια, χάσαμε τον αδερφό μου από καρκίνο, από όγκο στο κεφάλι. Ήταν δραματικά τα χρόνια. Μου στέρησε τα παιδικά μου χρόνια, έπρεπε να στηρίζω τους γονείς μου. Έτρεχαν συνέχεια στα νοσοκομεία. Ήμουν μικρός τότε, δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Είχα στήριγμα τον αδερφό μου τον Γιάννη. Ήμασταν μόνοι μας στο σπίτι και ο μεγάλος μου αδερφός με πρόσεχε. Κάθε σπίτι έχει και τα δικά του προβλήματα. Αυτό με έκανε να σέβομαι αυτά που μου έχει δώσει ο Θεός. Την υγεία μου, σωματική και ψυχική…

Το Survivor με έκανε να υπερβώ τον εαυτό μου και να καταλάβει κι ο κόσμος ότι πίσω από μια εικόνα κρύβονται πολλά πράγματα, όπως αυτό που είχα αναφέρει… αυτό με τον αδερφό μου… κι αυτές τις ημέρες τον έβλεπα πιο έντονα. Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε και θέλω από τις απολαβές μου από εδώ στο παιχνίδι, να τις δωρίσω σε παιδιά με καρκίνο και σε κάποια ιδρύματα, που θα ασχοληθώ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη γιατί πρέπει να υπάρχει μια εξέλιξη και τα χρήματα να πάνε σε κάποιους ωραίους σκοπούς. Έχω περάσει κάποια οικογενειακά προβλήματα, με έχουν κάνει πιο δυνατό κι ένιωσα».